RO | HU | ENG GYNIA
GYNIA
PRIMA PAGINĂ DESPRE NOI ȘCOALA MAMEI PREZENTAREA SPITALULUI PROGRAM AMBULATOR PROGRAMĂRI ON-LINE SERVICII ȘI TARIFE ÎNTREBĂRI- RĂSPUNSURI GALERIA DE POZE PARTENERI CONTACTAȚI-NE

MATERNITATEA

Maternitatea este organizată în jurul blocului de naștere, format dintr-o sală de naștere, două săli de travaliu, o sală de operații cezariene și compartimentul de reanimare nou-născuți, completat cu cinci saloane de lăuze organizate în sistem rooming-in.

Cele două săli de travaliu cu câte-un pat și baie proprie, destinate supravegherii materno-fetale în perioada de dilatație, sunt dotate cu paturi mobile, rabatabile, cardiotocografe disponibile permanent și sursă de oxigen, astfel încât travaliul să se poată desfășura în deplină siguranță pentru mamă și făt.

Una din săli este echipată cu o cadă specială pentru travaliul în apă, iar cealaltă include o masă ginecologică de rezervă pentru situațiile în care ar surveni simultan două nașteri.

Sălile de travaliu cu câte-un pat permit prezența unui membru al familiei alături de parturientă. Travaliul poate fi ajutat cu mingi speciale, iar analgezia peridurală (epidurală) este disponibilă la cerere. Aceasta face să dispară durerile din timpul contracțiilor, astfel încât nașterea să nu fie un chin, ci evenimentul apariției unui nou membru al familiei.

IMG_1343_szuloszoba_ures2.jpgSala de naștere este complet echipată pentru a permite asistența nașterii și rezolvarea eventualelor complicații care pot surveni în expulzie și în perioada imediat următoare.

Masa de naștere este de ultimă generație are multiple posibilități de adaptare pozițională și asigură confortul maxim în expulzie.

DSCF4058_ujszulott_elletasa.jpgMasa de reanimare a nou-născutului permite acordarea tuturor îngrijirilor necesare din primele momente de viață, inclusiv a măsurilor de reanimare neonatală complexă, dacă acestea se impun.

Există, de asemenea, facilitățile necesare recoltării sângelui placentar din care se izolează celulele stem.

Sala de operații cezariene. În cazul unor patologii asociate, al unor situații obstetricale ce nu permit nașterea pe cale vaginală sau dacă pacienta dorește acest lucru și acceptă riscurile intervenției, copilul poate fi adus pe lume prin operație cezariană.

IMG_5425 _mutetCsaszar1.jpgCircuitele medicale, realizate conform rigorilor impuse de practica modernă, permit accesul rapid în sala de operații cezariene în cazurile de urgență (travaliu distocic, suferință fetală, etc).

Dotările cu aparatură și instrumentar chirurgical, accesoriile de unică folosință, precum și sterilizarea și sistemele de ventilație cu aer steril sunt conforme standardelor europene de siguranță și comfort, necesare actului operator.

 

În compartimentul de reanimare nou-născuți există echipamentul necesar pentru măsuri complexe de reanimare și monitorizare neonatală în situațiile care o impun, existând permanent medic neonatolog de gardă.

IMG_5409 _szoba1.jpg

 

Saloanele a câte două paturi de adulți și două de nou-născuți sunt comode, sunt dotate cu sursă de oxigen, sonerie de urgență, aer condiționat, frigider, TV și acces la internet.

Mobilierul este astfel conceput încât permite șederea nou- născutului alături de mamă în sistemul rooming-in, permițând alăptarea la sân în funcție de necesitățile copilului.

Clinica Gynia sprijină alăptarea și există personal pregătit să ajute tinerele mame să învețe tehnica alăptatului. Cu toate acestea, există o biberonerie echipată corespunzător pentru mamele care se confruntă cu probleme de alăptare în primele zile.

 

La etajul trei pacientele și vizitatorii se pot relaxa într-un decor plăcut, pe terasa clădirii.

IMG_5986_teraszCsaladdal.jpg

IMG_5987.jpg