RO | HU | ENG GYNIA
GYNIA
NYITÓOLDAL MAGUNKRÓL A KÓRHÁZ A CSAPAT RENDELŐK ÓRARENDJE ON LINE PROGRAMÁLÁS FOTÓGALÉRIA KÉRDÉSEK SZOLGÁLTATÁSOK ELÉRHETŐSÉGÜNK

Prima pagina » A KÓRHÁZ » A SZÜLÉSZET

A SZÜLÉSZET

A szülészetet a szülőszoba, a két vajúdó, a császárműtő, az újszülött intenzív osztály, valamint öt rooming-in rendszerben működő gyermekágyas szoba alkotja.


A kismamát és magzatát a fájások beindulása után a két egyágyas, saját mosdós vajúdó egyikében felügyeljük. A folyamat biztonságát az állítható ágyak, az állandó kardiotokográfos nyomonkövetés és a rendelkezésre álló oxigénforrás szolgálják.
Egyik vajúdóban lehetséges a vízbenvajúdás, a másikban pedig egy tartalék szülőasztal található az egyidőben történő szülések levezetésére.
Az egyágyas vajúdók lehetővé teszik egy családtag jelenlétét. Magát a vajúdást speciális labdák könnyítik meg, kérésre pedig epidurális (peridurális) érzéstelenítést kaphat a kismama, ami megszünteti a fájdalomérzetet. Mindezek a szülést egy új családtag érkezésének örömteli pillanatává varázsolhatják.


IMG_1343_szuloszoba_ures2.jpgA szülőszoba berendezése a szülés biztonságos levezetését szolgálja és az utána következő időszak esetleges szövődményeinek megoldását hivatott megkönnyíteni.
A szülés alatti kényelmet egy egészen korszerű, számos beállítási lehetőséggel rendelkező szülőasztal biztosítja.
DSCF4058_ujszulott_elletasa.jpgAz újszülött-viszgálóasztal lehetővé teszi, hogy az újszülött minden támogatást megkapjon, amire élete első pillanataiban szüksége lehet (meleg, oxigénezett levegő, stb.). Ha szükséges, a mindig jelenlevő gyermekorvos itt elvégzheti az újszülött újraélesztéséhez szükséges műveleteket is.
Kórházunkban lehetséges a köldökzsinórvér- levétel, amelyből az erre szakosodott cégek őssejteket különítenek el.


A császárműtő. Bizonyos esetekben, mikor nem lehetséges a szülés hüvelyi úton, mikor az anya vagy a magzat valamilyen betegsége megköveteli, vagy ha a terhes ezt kívánja ismerve annak lehetséges szövődményeit, a szülés megtörténhet császármetszés útján is.
IMG_5425 _mutetCsaszar1.jpgA szülészet kiképzése, melyben egymás mellett vannak a vajúdók, szülőszoba és császárműtő, megfelel a legújabb előírásoknak és lehetővé teszi szükség esetén (akadályozott szülés, magzati szenvedés, stb) az azonnali beavatkozást a magzat- illetve az anya érdekében.
A műtő korszerű felszerelése, a steril levegő, a sterilizálás és az egyszerhasználatos gyógyászati anyagok használata biztosítja a beavatkozások biztonságát és kényelmét.


IMG_5409 _szoba1.jpg

A kórtermek berendezése a páciens kényelmét szolgálja. Mindegyik szoba külön fürdővel (zuhanyzóval és vécével) rendelkezik, ezenfelül oxigénforrással, vészcsengővel, légkondicionáló berendezéssel, hűtőszekrénnyel, TV-készülékkel, telefonnal, valamint internet-hozzáféréssel van ellátva. A baba mosdatására és tisztábatevésére külön helyet alakítottunk ki.