Ani activ
Naștere
Operație
Pacient
Nou-născut
Băiat
Fată
Index medie Apgar
Noutăţi
Plată în rate, fără dobândă și puncte STAR
De acum, dacă dețineți un card de credit emis de Banca Transilvania, puteți achita servicii medicale cu spitalizare ÎN RATE și fără dobândă. Pentru plată integrală câștigați % din valoarea tranzacției sub forma de puncte STAR⭐️, iar punctele acumulate pot fi utilizate în rețeaua partenerilor STAR, inclusiv în cadrul clinicii noastre.
Colegele noastre de la Recepție vă vor oferi sprijinul necesar în acest sens.
Continuăm activitatea în deplină siguranță!
Anunțăm cu bucurie că începând din 15 mai 2020 asigurăm asistență medicală în ambulator pentru toate cazurile, inclusiv pentru cele care nu reprezntă urgență!
GYNIA – pagina oficială de FaceBook
Din luna octombrie 2019 am lansat pagina oficială pe rețeaua de socializare Facebook. Pagina Gynia neoficială, creată automat de câțiva ani, a fost preluată.
Prin intermediul paginii clinicagynia dorim să comunicăm cu dumneavoastră corect și coerent!
Acum puteți să vă afiliați cu pagina facebook.com/clinicagynia/, dacă doriți bineînțeles.
Intrați la secțiunea Recenzii unde puteți împărtăși părerile și experiențele dumneavoastră și cu alții.
Știați că...?
Metode de diagnostic prenatal
Indiferent că luăm în discuție situația actuală, creată de Pandemia COVID-19 sau ne referim la “vremuri mai pașnice”, starea de sănătate a bebelușului este una din preocupările viitorilor părinți. Încă de când acesta se află în uter, dorim să avem vești recomfortante, mai ales când vine vorba despre prezența sau absența unei boli genetice.
Diagnosticul prenatal se face prin teste de screening, care sunt 2 tipuri: Dublu test și NIPT (Non Invasive Prenatal Testing) și prin teste diagnostice (Amniocenteza și Biopsia de vilozități coriale) rezervate cazurilor speciale.
Screening-ul prenatal este util în descoperirea la timp a unor boli genetice. De asemenea este esenţial în realizarea unui management corespunzător al bolii.
Cu ajutorul sfatului genetic, al diagnosticului prenatal, având sprijinul medicului curant, cuplul este informat despre starea de sănătate a bebelușului.
Mame în devenire - Tulburări de dispoziţie în perioada postpartum
Experienţa naşterii, debutul alăptării, schimbările neurohormonale din perioada imediat următoare naşterii, anxietatea legată de reuşita alimentaţiei exclusive la sân, gândurile obsesive de a face faţă situaţiei, lărgirea evantaiului de roluri sociale individuale şi familiale, precum şi nesiguranţa legată de acestea, toate contribuie la apariţia tulburărilor de dispoziţie.
despre alăptare – importanță și beneficii
Dintotdeauna laptele de mamă a satisfăcut nevoile sugarului, deoarece este la temperatura optimă, este un aliment viu, steril, ușor digerabil. Laptele de mamă se reface la fiecare jumătate de oră, conține toți nutrienții specifici nevoilor nou-născutului și are proprietăți imunologice pe care nu le are laptele praf.
Alăptarea este un act natural, dar care trebuie învățat! … cu ajutorul cadrelor medicale și în special a consultantului în alăptare, a comunității și a familiei.
La Clinica noastră informarea femeilor gravide despre avantajele alăptării se face încă din timpul sarcinii în cadrul cursurilor de la Școala Mamei.
Clinica GYNIA fiind o maternitate Baby-Friendly, încurajează alăptarea bebelușului. Mamele sunt ajutate să înceapă alăptarea imediat după o naștere naturală sau imediat după ce mama își revine din anestezie, dacă a fost vorba despre o cezariană. După naștere, mama este încurajată să petreacă majoritatea timpului cu nou-născutul prin conceptul ROOMING-IN, consiliindu-se totodată și alăptarea la sân.
Orice femeie poate să alăpteze dacă este susținută și are informațiile corecte. Succesul alăptării depinde foarte mult de primele două săptămâni.
Întrebări frecvente
M-ar interesa dacă la această clinică se încearcă nașterea naturală după cezariană?
Naşterile pe cale naturală după o operaţie cezariană, deşi sunt posibile în 50% din cazuri, pot fi însoţite de complicaţii serioase. Pentru a vă putea da un răspuns, ar fi nevoie mai întâi să cunoaștem situaţia dumneavoastră concretă (motivul cezarienei, greutatea copilului etc.). În principiu, suntem de părere că riscurile unei astfel de alegeri depăşesc cu mult eventualele ei beneficii.
Aș dori să știu cum se urmărește sarcina în clinica dumneavoastră.
Urmărirea sarcinii are ca scop descoperirea cât mai precoce a unor evoluţii nefavorabile. În plus, orice monitorizare e cu atât mai eficientă, cu cât se efectuează mai multe investigaţii. În experienţa noastră, în cazul unei sarcini necomplicate este suficient un control la 4-5 săptămâni, screeningul genetic la 11-13 săptămâni, ecografia morfologică fetală la 20-23 săptămâni, iar în ultimele două luni controalele mai frecvente pentru monitorizarea fetală. La acestea se mai pot adăuga, opţional, dublul- şi triplul test, ecografia tridimensională şi diferite analize de laborator specifice.
Ce analize sunt recomandate dacă vreau sa ramân însărcinată?
La o femeie sănătoasă, fără acuze, este recomandată determinarea anticorpilor antirubeolă, dacă nu există date exacte asupra acestora. Analizele efectuate în cadrul programului naţional de evaluare a stării de sănătate, respectiv cele efectuate în primul trimestru de către medicul de familie sunt suficiente, în opinia noastră, pentru a depista anumite boli sau predispoziţii ce ar putea interfera cu sarcina.
Bună ziua! Aş dori să ştiu cât de sigură este întreruperea medicamentoasă a sarcinii? Sau este mai sigură întreruperea sarcinii prin aspiratie, cu anestezie generală? Va multumesc pentru răspuns!
Întreruperea medicamentoasă a sarcinii este eficientă în aproximativ 95% din cazuri, în restul cazurilor este necesară completarea instrumentară. Îndepărtarea prin aspirație este mai sigură, desi teoretic pot rămâne resturi ovulare ce necesită uneori o reintervenție. Decizia privind alegerea metodei vă aparține. În toate cazurile este necesară mai întâi examinarea sarcinii intrauterine.
Am născut prin cezariană şi am rămas cu o oarecare burtă. Vă rog să-mi spuneţi dacă pot folosi burtiera pentru a mai scădea burta, sau e necesar să mă operez?
Din punct de vedere medical, burtiera este necesară doar la inciziile pe linia mediană. În cazul inciziilor orizontale nu are beneficii, dar nici nu strică. Dacă doriţi, puteți s-o purtaţi pentru confortul dumneavoastră. De altfel, abdomenul va reveni la forma sa inițială, dacă veți folosi mai frecvent mușchii abdominali, respectiv după ce va dispărea grăsimea depusă în cursul sarcinii. Dieta alimentară restrictivă nu este recomandată în cursul alăptării, deoarece poate duce la reducerea laptelui.
Aş vrea să rămân însărcinată şi să nasc la clinica dumneavoastră. Cum se procedează după alegerea doctorului: se semnează un contract pentru plata operaţiei? Se plăteşte trimestrial?
La prima consultație veți putea discuta personal cu medicul ales de dumneavoastră despre analizele și investigațiile de care veţi avea nevoie, precum şi frecvenţa consultațiilor de urmărire a sarcinii. Contravaloarea nașterii – al cărei preț include un pachet de servicii (vezi la Informații utile) – o veți achita pe parcursul internării, înainte de plecare. Nu considerăm că este necesară semnarea unui contract, deoarece condițiile sunt cunoscute, dar mai ales pentru că relația dintre noi trebuie să fie bazată pe încredere.
Despre proiect
“Demolare clădire existentă și construire imobil de sănătate cu caracter ambulatoriu, amenajări exterioare și împrejmuire”
SC GYNIA SRL, cu sediul în localitatea Cluj Napoca, str. General Traian Moșoiu, nr.62, jud. Cluj derulează începând cu data de 19.07.2018, proiectul cu titlul “Demolare clădire existentă și construire imobil de sănătate cu caracter ambulatoriu, amenajări exterioare și împrejmuire”, cod MySMIS: 113 351, finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritare de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 și Organismul Intermediar Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Valoarea totală a proiectului este de 7.321.413,79 lei, din care valoarea finanțării este de 4.511.654,51 lei.