15

Ani activi

10548

Nașteri

5264

Operații

78500

Pacienți

10548

Nou-născuți

5362

Băieți

5186

Fete

9.8

Index medie Apgar

Noutăţi

Gynia își extinde paleta de servicii - noul Centru de Fertilizare in Vitro "GYNIA Embrio" vine să ajute cuplurile să-şi îndeplinească visul de a deveni părinţi

Prin metode medicale inovatoare şi tehnici de laborator avansate, noul nostru Centru de Fertilizare in Vitro GYNIA Embrio vine să ajute cuplurile să-şi îndeplinească visul de a deveni părinţi.

Citește mai mult
Citește toate

Știați că...?

Metoda "LoveYourBelly" - este o tehnică concepută pentru reabilitarea peretelui abdominal afectat

Diastaza abdominală este o afecțiune, care constă în distanțarea – parțială sau completă – a mușchilor drepți abdominali, de linia medianei și întinderea excesivă a liniei albe dintre acești mușchi.

Metoda “LoveYourBelly”, tehnică concepută pentru regenerarea peretelui abdominal, și utilizată în cadrul Clinicii GYNIA, este recomandată:

  • Pentru femeile care se pregătesc pentru o sarcină;
  • Pentru femei care se află în perioada de după naștere, pentru reabilitarea mușchilor abdominali:
    • la 6 săptămâni după nașterea naturală 
    • la 12 săptămâni după nașterea prin operație cezariană
Citește mai mult
Citește toate

Întrebări frecvente

De cele mai multe ori imediat după naștere femeile își propun să piardă în greutate.

Pe durata sarcinii, organismul unei femei câștigă în greutate, pierde din tonusul muscular pe toată perioada celor 40 de săptămâni.

Imediat după naștere nu este momentul potrivit pentru cântărire.

Lăuzele sunt sfătuite să aştepte până când alăptarea se stabilizează (aprox. 2 luni) înainte să încerce să slăbească în mod conştient.

Se poate profita de perioada alăptării pentru o scădere naturală și lentă în greutate, profitând de avantajul necesarului crescut de calorii pentru procesul de producere a laptelui matern.

O scădere lentă în greutate (aprox. 2 kg/lună) poate fi menținută pe termen lung şi asigură un aport adecvat de energie pentru perioada de maternitate.

O scădere rapidă în greutate nu este recomandată pe perioada alăptării deoarece mobilizarea rapidă a depozitelor de grăsimi ar putea aduce toxinele acumulate în țesutul adipos în laptele matern.

Scăderea în greutate depinde de unele aspecte ale stilului de viață (număr de calorii consumate, proporția macronutrienților, nivelul de activitate fizică, coabitarea cu stresul) și poate fi obținută într-un mod corect sub îndrumarea unui dietetician.

Femeile supraponderale sau obeze care alaptează pot să își restricționeze aportul de energie - doar în momentul în care producția de lapte se stabilizează! - cu 500 kcal/zi prin scăderea consumului de alimente bogate în grăsimi și zaharuri simple, în timp ce trebuie să crească aportul de alimente bogate în calciu, vitamina D, vitamina A, vitamina C și Omega 3, pentru a oferi nutrienți cheie în producerea laptelui matern.

Brudan Cosmina – Nutriționst și Dietetician

Naşterile pe cale naturală după o operaţie cezariană, deşi sunt posibile în 50% din cazuri, pot fi însoţite de complicaţii serioase. Pentru a vă putea da un răspuns, ar fi nevoie mai întâi să cunoaștem situaţia dumneavoastră concretă (motivul cezarienei, greutatea copilului etc.). În principiu, suntem de părere că riscurile unei astfel de alegeri depăşesc cu mult eventualele ei beneficii.

Urmărirea sarcinii are ca scop descoperirea cât mai precoce a unor evoluţii nefavorabile. În plus, orice monitorizare e cu atât mai eficientă, cu cât se efectuează mai multe investigaţii. În experienţa noastră, în cazul unei sarcini necomplicate este suficient un control la 4-5 săptămâni, screeningul genetic la 11-13 săptămâni, ecografia morfologică fetală la 20-23 săptămâni, iar în ultimele două luni controalele mai frecvente pentru monitorizarea fetală. La acestea se mai pot adăuga, opţional, dublul- şi triplul test, ecografia tridimensională şi diferite analize de laborator specifice.

La o femeie sănătoasă, fără acuze, este recomandată determinarea anticorpilor antirubeolă, dacă nu există date exacte asupra acestora. Analizele efectuate în cadrul programului naţional de evaluare a stării de sănătate, respectiv cele efectuate în primul trimestru de către medicul de familie sunt suficiente, în opinia noastră, pentru a depista anumite boli sau predispoziţii ce ar putea interfera cu sarcina.

Citește toate

Fondul European de Dezvoltare Regională

Despre proiect

“Demolare clădire existentă și construire imobil de sănătate cu caracter ambulatoriu, amenajări exterioare și împrejmuire”

SC GYNIA SRL, cu sediul în localitatea Cluj Napoca, str. General Traian Moșoiu, nr.62, jud. Cluj derulează începând cu data de 19.07.2018, proiectul cu titlul “Demolare clădire existentă și construire imobil de sănătate cu caracter ambulatoriu, amenajări exterioare și împrejmuire”, cod MySMIS: 113 351, finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritare de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 și Organismul Intermediar Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Valoarea totală a proiectului este de 7.321.413,79 lei, din care valoarea finanțării este de 4.511.654,51 lei.

Parteneri

Synevo
Biogenis
MedLife
Blue Life Medical Center
Radusan
Signal Iduna
Clinica Sante
Cord Blood Center
Stem Cell Bank
Euromedics
Venart
ONCOSURG
Future Health
Nifty
Babystem
Allianz-Tiriac
Lansinoh
Panorama
PRENATEST
Blitz VIP
SanoPass
Bioderma
Asirom
Omniasig
Europ Assistance – Generali
Medoc
PREMIA
Medicover
Raluca
Maria
Mihaela
Andrei
Daniela
Kinga