12

Ani activ

9409

Naștere

3978

Operație

68955

Pacient

9409

Nou-născut

4755

Băiat

4654

Fată

9.8

Index medie Apgar

Noutăţi

Plată în rate, fără dobândă și puncte STAR

De acum, dacă dețineți un card de credit emis de Banca Transilvania, puteți achita servicii medicale cu spitalizare ÎN RATE și fără dobândă. Pentru plată integrală câștigați % din valoarea tranzacției sub forma de puncte STAR⭐️, iar punctele acumulate pot fi utilizate în rețeaua partenerilor STAR, inclusiv în cadrul clinicii noastre. 

Colegele noastre de la Recepție vă vor oferi sprijinul necesar în acest sens.

Citește mai mult

Continuăm activitatea în deplină siguranță!

Anunțăm cu bucurie că începând din 15 mai 2020 asigurăm asistență medicală în ambulator pentru toate cazurile, inclusiv pentru cele care nu reprezntă urgență!

Citește mai mult

GYNIA – pagina oficială de FaceBook

Din luna octombrie 2019 am lansat pagina oficială pe rețeaua de socializare Facebook. Pagina Gynia neoficială, creată automat de câțiva ani, a fost preluată.
Prin intermediul paginii clinicagynia dorim să comunicăm cu dumneavoastră corect și coerent!
Acum puteți să vă afiliați cu pagina facebook.com/clinicagynia/, dacă doriți bineînțeles.
Intrați la secțiunea Recenzii unde puteți împărtăși părerile și experiențele dumneavoastră și cu alții.

Citește mai mult
Citește toate

Știați că...?

Femeia secolului 21 este o femeie activă, o fire independentă ...

Femeia secolului 21 este o femeie activă, o fire independentă, determinată să-și îndeplinească visele, foarte ocupată, îngrijită, cultă. Este o persoană care știe ce vrea, citește informații despre lumea medicală, este obișnuită cu un nivel de trai și cu un standard de viață, este o viitoare mămică care își dorește să fie cât mai bine informată în legătură cu viitoarele evenimente din viața ei: nașterea, alăptarea și îngrijirea nou-născutului.

Citește mai mult

Vreau să mă simt bine în menopauză

Termenul “MENOPAUZĂ” sună pentru o femeie de vârstă medie ca ceva rău, un fel de sfârșit, cu conotațiile:

  • “resemnare”
  • “îmbătrânire”
  • “final”
  • “nu mai am ciclu menstrual, nu mai pot avea copil”,

ceea ce o determină să se scuze când vine la ginecolog, spunând “la vârsta aceasta am ajuns aici”…

Pe deasupra, majoritatea femeilor chiar suferă niște tulburări fizice și psihice (bufeuri, nemulțumiri, insomnii, irascibilitate, transpirații, etc.), care nu le ajută la depășirea acestei faze de trecere.

Obiectivul pentru viitor ar trebui să fie găsirea unui nou echilibru al organismului pentru menținerea calității vieții!

Citește mai mult

Metode de diagnostic prenatal

Indiferent că luăm în discuție situația actuală, creată de Pandemia COVID-19 sau ne referim la “vremuri mai pașnice”, starea de sănătate a bebelușului este una din preocupările viitorilor părinți. Încă de când acesta se află în uter, dorim să avem vești recomfortante, mai ales când vine vorba despre prezența sau absența unei boli genetice.

Diagnosticul prenatal se face prin teste de screening, care sunt 2 tipuri: Dublu test și NIPT  (Non Invasive Prenatal Testing) și prin teste diagnostice (Amniocenteza și Biopsia de vilozități coriale) rezervate cazurilor speciale.

Screening-ul prenatal este util în descoperirea la timp a unor boli genetice. De asemenea este esenţial în realizarea unui management corespunzător al bolii.

Cu ajutorul sfatului genetic, al diagnosticului prenatal, având sprijinul medicului curant, cuplul este informat despre starea de sănătate a bebelușului.

Citește mai mult
Citește toate

Întrebări frecvente

Naşterile pe cale naturală după o operaţie cezariană, deşi sunt posibile în 50% din cazuri, pot fi însoţite de complicaţii serioase. Pentru a vă putea da un răspuns, ar fi nevoie mai întâi să cunoaștem situaţia dumneavoastră concretă (motivul cezarienei, greutatea copilului etc.). În principiu, suntem de părere că riscurile unei astfel de alegeri depăşesc cu mult eventualele ei beneficii.

Urmărirea sarcinii are ca scop descoperirea cât mai precoce a unor evoluţii nefavorabile. În plus, orice monitorizare e cu atât mai eficientă, cu cât se efectuează mai multe investigaţii. În experienţa noastră, în cazul unei sarcini necomplicate este suficient un control la 4-5 săptămâni, screeningul genetic la 11-13 săptămâni, ecografia morfologică fetală la 20-23 săptămâni, iar în ultimele două luni controalele mai frecvente pentru monitorizarea fetală. La acestea se mai pot adăuga, opţional, dublul- şi triplul test, ecografia tridimensională şi diferite analize de laborator specifice.

La o femeie sănătoasă, fără acuze, este recomandată determinarea anticorpilor antirubeolă, dacă nu există date exacte asupra acestora. Analizele efectuate în cadrul programului naţional de evaluare a stării de sănătate, respectiv cele efectuate în primul trimestru de către medicul de familie sunt suficiente, în opinia noastră, pentru a depista anumite boli sau predispoziţii ce ar putea interfera cu sarcina.

Întreruperea medicamentoasă a sarcinii este eficientă în aproximativ 95% din cazuri, în restul cazurilor este necesară completarea instrumentară. Îndepărtarea prin aspirație este mai sigură, desi teoretic pot rămâne resturi ovulare ce necesită uneori o reintervenție. Decizia privind alegerea metodei vă aparține. În toate cazurile este necesară mai întâi examinarea sarcinii intrauterine.

Din punct de vedere medical, burtiera este necesară doar la inciziile pe linia mediană. În cazul inciziilor orizontale nu are beneficii, dar nici nu strică. Dacă doriţi, puteți s-o purtaţi pentru confortul dumneavoastră. De altfel, abdomenul va reveni la forma sa inițială, dacă veți folosi mai frecvent mușchii abdominali, respectiv după ce va dispărea grăsimea depusă în cursul sarcinii. Dieta alimentară restrictivă nu este recomandată în cursul alăptării, deoarece poate duce la reducerea laptelui.

La prima consultație veți putea discuta personal cu medicul ales de dumneavoastră despre analizele și investigațiile de care veţi avea nevoie, precum şi frecvenţa consultațiilor de urmărire a sarcinii. Contravaloarea nașterii – al cărei preț include un pachet de servicii (vezi la Informații utile) – o veți achita pe parcursul internării, înainte de plecare. Nu considerăm că este necesară semnarea unui contract, deoarece condițiile sunt cunoscute, dar mai ales pentru că relația dintre noi trebuie să fie bazată pe încredere.

Citește mai mult

Despre proiect

“Demolare clădire existentă și construire imobil de sănătate cu caracter ambulatoriu, amenajări exterioare și împrejmuire”

SC GYNIA SRL, cu sediul în localitatea Cluj Napoca, str. General Traian Moșoiu, nr.62, jud. Cluj derulează începând cu data de 19.07.2018, proiectul cu titlul “Demolare clădire existentă și construire imobil de sănătate cu caracter ambulatoriu, amenajări exterioare și împrejmuire”, cod MySMIS: 113 351, finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritare de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 și Organismul Intermediar Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Valoarea totală a proiectului este de 7.321.413,79 lei, din care valoarea finanțării este de 4.511.654,51 lei.

Parteneri

Raluca
Maria
Mihaela
Andrei
Daniela
Kinga