13

Ani activ

9908

Naștere

4559

Operație

72100

Pacient

9908

Nou-născut

5020

Băiat

4888

Fată

9.8

Index medie Apgar

Noutăţi

Să vă bucurați de copilașii dumneavoastră! – Săptămâna mondială a alăptării

Alăptarea este momentul de maximă intimitate dintre mamă și bebeluș, nu înseamnă doar un simplu mod de alimentație a copilului. Înseamnă îmbrățișare, conexiune, ritm, atenție, aplecare și ascultare activă, exercițiu de flexibilitate, energizare.
Alăptarea este un prilej de a descoperi simplitatea, dar și complexitatea vieții, poate deveni o platformă de autocunoaștere.

Citește mai mult
Citește toate

Știați că...?

Atașamentul

Condiția care determină și conturează atașamentul nu este hrana, cum se credea, ci reactivitatea mamei la nevoile copilului, capacitatea ei de a se conecta la copil într-un mod consecvent, securizant. 
Termenul de atașament reprezintă eticheta cea mai recent utilizată pentru desemnarea legăturii emoționale stabilite între părinte și copil. Concept sinonim al atașamentului, folosit până nu demult , este dependența.

Citește mai mult
Citește toate

Întrebări frecvente

Naşterile pe cale naturală după o operaţie cezariană, deşi sunt posibile în 50% din cazuri, pot fi însoţite de complicaţii serioase. Pentru a vă putea da un răspuns, ar fi nevoie mai întâi să cunoaștem situaţia dumneavoastră concretă (motivul cezarienei, greutatea copilului etc.). În principiu, suntem de părere că riscurile unei astfel de alegeri depăşesc cu mult eventualele ei beneficii.

Urmărirea sarcinii are ca scop descoperirea cât mai precoce a unor evoluţii nefavorabile. În plus, orice monitorizare e cu atât mai eficientă, cu cât se efectuează mai multe investigaţii. În experienţa noastră, în cazul unei sarcini necomplicate este suficient un control la 4-5 săptămâni, screeningul genetic la 11-13 săptămâni, ecografia morfologică fetală la 20-23 săptămâni, iar în ultimele două luni controalele mai frecvente pentru monitorizarea fetală. La acestea se mai pot adăuga, opţional, dublul- şi triplul test, ecografia tridimensională şi diferite analize de laborator specifice.

La o femeie sănătoasă, fără acuze, este recomandată determinarea anticorpilor antirubeolă, dacă nu există date exacte asupra acestora. Analizele efectuate în cadrul programului naţional de evaluare a stării de sănătate, respectiv cele efectuate în primul trimestru de către medicul de familie sunt suficiente, în opinia noastră, pentru a depista anumite boli sau predispoziţii ce ar putea interfera cu sarcina.

Întreruperea medicamentoasă a sarcinii este eficientă în aproximativ 95% din cazuri, în restul cazurilor este necesară completarea instrumentară. Îndepărtarea prin aspirație este mai sigură, desi teoretic pot rămâne resturi ovulare ce necesită uneori o reintervenție. Decizia privind alegerea metodei vă aparține. În toate cazurile este necesară mai întâi examinarea sarcinii intrauterine.

Citește toate

Despre proiect

“Demolare clădire existentă și construire imobil de sănătate cu caracter ambulatoriu, amenajări exterioare și împrejmuire”

SC GYNIA SRL, cu sediul în localitatea Cluj Napoca, str. General Traian Moșoiu, nr.62, jud. Cluj derulează începând cu data de 19.07.2018, proiectul cu titlul “Demolare clădire existentă și construire imobil de sănătate cu caracter ambulatoriu, amenajări exterioare și împrejmuire”, cod MySMIS: 113 351, finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritare de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 și Organismul Intermediar Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Valoarea totală a proiectului este de 7.321.413,79 lei, din care valoarea finanțării este de 4.511.654,51 lei.

Parteneri

Raluca
Maria
Mihaela
Andrei
Daniela
Kinga