Femeia secolului 21 este o femeie activă, o fire independentă ...

Femeia secolului 21 este o femeie activă, o fire independentă, determinată să-și îndeplinească visele, foarte ocupată, îngrijită, cultă. Este o persoană care știe ce vrea, citește informații despre lumea medicală, este obișnuită cu un nivel de trai și cu un standard de viață, este o viitoare mămică care își dorește să fie cât mai bine informată în legătură cu viitoarele evenimente din viața ei: nașterea, alăptarea și îngrijirea nou-născutului.

Poate acuma, mai mult ca oricând, ar trebui să privim dintr-o altă perspectivă întregul procesul de îngrijire al nou-născutului, pentru a ne putea adapta cu ușurință la această perioadă și pentru a putea avea cât mai mult timp liber posibil, și să ne putem bucura cu adevărat de prezența bebelușului.

Aceasta se poate realiza și pune în practică doar printr-o foarte bună organizare și prin abordarea unui management al timpului, respectând următorii pași:

  1. Dăruiți copilului dumneavoastră foarte multă dragoste încă din prima clipă de la naștere, dragoste, cu care dealtfel a fost înconjurat și în viața intrauterină.
  2. Oferiți bebelușului cel mai bun aliment care este laptele de mamă, perfect adaptat nevoilor lui.
  3. Având în vedere faptul că veți alăpta și noaptea, de doua – trei ori, aveți nevoie de scurte perioade de somn și în timpul zilei, iar recomandarea este să dormiți și ziua în timp ce bebelușul doarme!
  4. Implicați tatăl în procesul de îngrijire al nou-născutului.

Beneficiile pe care le are implicarea tatălui în viața bebelușului, încă din primele zile de viață ale acestuia, sunt:

  • o mai bună dezvoltare generală a bebelușului
  • calitate superioară a relației de atașament între tată și copil
  • risc diminuat ca mama să dezvolte depresie postpartum
  1. Creați un mediu armonios, plăcut și liniștit în jurul nou-născutului.
  2. Acordați-vă în medie, două ore libere pe zi, timp în care să faceți și alte activități. Aici ne referim la activități cu care erați obișnuită înainte de naștere, astfel ca organismul dumneavoastră să se umple de energie. Astfel veți putea face față mult mai ușor provocărilor din această perioadă.
  3. Transformați băița bebelușului în adevărate momente de răsfăț, astfel că acesta să se poată relaxa și să poată avea un somn liniștit în cursul nopții.
  4. Apelați cu încredere pentru sfaturi doar la persoane care au competența necesară! Puteți să ne scrieți și la adresa: neonatologie@gynia.ro .

Vă mulțumesc că apelați cu încredere la serviciile Clinicii Gynia și vă doresc naștere ușoară!

Mateica Cristina – Asistent Medical Generalist cu grad Principal în Pediatrie