Gynia este o instituţie medicală cu capital integral privat, ce a luat fiinţă din dorinţa şi ambiţia unui grup de ginecologi de a oferi pacientelor în capitala Transilvaniei o alternativă privată în obstetrică şi ginecologie.

În urmă cu 10-15 ani, ideea unui spital privat era considerată încă revoluționară, cu atât mai mult cu cât specialitatea de obstetrică-ginecologie este grevată de riscuri multiple și uneori imprevizibile. Cu toate acestea, membrii fondatori au pornit acest proiect cu dorința de a oferi o alternativă condițiilor oferite de spitalele de stat, ce să îmbine confortul și ambianța plăcută cu siguranța medicală.

Primul pas – construcția spitalului – s-a realizat în anul 2007, inaugarea a avut loc în mai 2008. In ceea ce priveste conceptul, spitalul a fost structurat pe trei secții: ambulatorul cu trei cabinete de consultații și sectorul micilor intervenții/internări de zi la parter, secția de ginecologie cu 10 paturi, bloc operator și compartiment ATI la etajul 1, și secția de obstetrică cu 10 paturi, bloc de naștere și compartiment nou-născuți la etajul 2. Ulterior s-a înființat și un compartiment de chirurgie generală.

Anul acesta am împlinit 14 ani de activitate, caracterizată atät prin prin continuitate, cât şi prin dezvoltare treptată.

Activitatea noastră este permanentă, de 24 ore din 24, 7 zile din 7, cu gardă continuă de medici şi asistente pe cele trei specialități: ginecologie-obstetrică, neonatologie şi ATI.

Activitatea a crescut treptat, de la 28 nașteri pe lună în 2008 la 82 pe lună în 2018, de la 5 intervențiile ginecologice pe lună în 2008 la 38 intervenții pe lună în 2018; la fel au crescut și activitatea în ambulator și internările de zi.

Peste 99% din cazuri sunt rezolvate în clinică, uneori cu colaborarea unor specialiști externi. Sunt transferate către alte servicii doar pacientele cu probleme grave ce ţin de alte specialităţi, şi nou-născuții cu prematuritate importantă. Nu am avut nici un caz de malpraxis în această perioadă.

Pe parcursul celor 14 ani scopul nostru a fost să oferim servicii medicale cât mai complexe, de calitate, adaptate cerințelor pacientelor, într-un cadru privat. Toți acești ani au fost ani caracterizaţi de provocări continue și încercări de optimizare, care să îmbine exigențele actului medical de calitate cu pretenţiile crescânde ale pacientelor, uneori pe fondul unui climat socio-economic instabil, chiar nefavorabil spitalelor private.

Moto-ul nostru a rămas același de la început:

”Dorim ca pacientele noastre să plece nu doar vindecate, ci și mulțumite.”