„Gynia”, o instituţie medicală cu capital integral privat, a luat fiinţă din dorinţa şi ambiţia unui grup de medici primari ginecologi de a oferi pacientelor în capitala Transilvaniei o alternativă privată în obstetrică şi ginecologie.

În urmă cu 10-15 ani, ideea unui spital privat era încă considerată revoluționară, cu atât mai mult cu cât specialitatea de obstetrică-ginecologie este grevată de riscuri multiple și uneori imprevizibile. Cu toate acestea, membrii fondatori au pornit acest proiect cu dorința de a oferi o alternativă condițiilor oferite de spitalele de stat, care să îmbine confortul și ambianța plăcută cu siguranța medicală.

Primul pas – construcția spitalului – s-a realizat în anul 2007, inaugarea a avut loc în mai 2008. In ceea ce priveste conceptul, spitalul a fost structurat pe trei secții: ambulatorul cu trei cabinete de consultații și sectorul micilor intervenții/internări de zi la parter, secția de ginecologie cu 10 paturi, bloc operator și compartiment ATI la etajul 1, și secția de obstetrică cu 10 paturi, bloc de naștere și compartiment nou-născuți la etajul 2. Ulterior s-a înființat și un compartiment de chirurgie generală.

Anul acesta am împlinit 11 ani de activitate caracterizată pe de o parte prin continuitate, dar și prin dezvoltare treptată.

Avem astfel activitate continuă 24 ore din 24, 7 zile din 7, gardă continuă pe trei specialități (ginecologie-obstetrică, neonatologie, ATI) atât la nivel de medici cât și la nivel de asistente.

Activitatea a crescut treptat, de la 28 nașteri pe lună în 2008 la 82 pe lună în 2018, de la 5 intervențiile ginecologice pe lună în 2008 la 38 intervenții pe lună în 2018, dar la fel au crescut și activitatea în ambulator și internările de zi.

Peste 99% din cazuri sunt rezolvate în clinică, uneori cu colaborarea unor specialiști din domeniu, transferate în alte servicii fiind doar pacientele cu probleme serioase ce nu au ținut de specialitatea noastră, respectiv nou-născuții cu prematuritate importantă. Nu am avut nici un caz de malpraxis în această perioadă.

Scopul nostru a fost pe parcursul celor 11 ani să oferim servicii medicale de calitate, adaptate cerințelor pacientelor, cât mai complexe posibile în cadrul privat. Toți acești ani au fost ani de continuă provocări și încercări de variante optime, care să îmbine exigențele actului medical de calitate cu doleanțele crescânde ale pacientelor, uneori pe fondul unui climat socio-economic instabil, chiar nefavorabil spitalelor private.

Moto-ul nostru a rămas același de la început:

”Dorim ca pacientele noastre să plece nu doar vindecate ci și mulțumite.”