Metoda "LoveYourBelly" - este o tehnică concepută pentru reabilitarea peretelui abdominal afectat

Ce este diastaza abdominală?

Este o afecțiune, care constă în distanțarea – parțială sau completă – a mușchilor drepți abdominali, de linia medianei și întinderea excesivă a liniei albe dintre acești mușchi.

Rezistența la tracțiune a acestui țesut fibros, solid este foarte puternică. Totuși există situații în care mușchii peretelui abdominal se întind și se îndepărtează unul de celălat, din cauza presiunii intra-abdominale.

O astfel de situație întâlnim la femeile gravide, când uterul crește în volum și locul fătului în cavitatea abdominală este asigurat prin relaxarea și alungirea mușchilor și a țesuturilor.

Deși aici este vorba despre proces natural, linia albă nu își recapătă lățimea și grosimea inițială în toate cazurile, după naștere. Ca urmare, mușchii drepți abdominali rămân alunecați în lateral și se creează un gol în mijlocul peretelui abdominal, care poate crește și mai mult, în perioada de îmgrijire a bebelușului.

Dacă mușchii drepți abdominali se distanțează, apar în primul rând probleme estetice (burtă proeminentă), dar în timp pot apărea și probleme de sănătate (dureri de spate mai ales în zona lombară, slăbirea mușchilor pelvieni, incontinență urinară, etc.).

Specialiștii susțin faptul că femeile sunt mai predispuse să dezvolte diastaza abdominală (“diastazis recti”) atunci când se întâlnesc următorii factori: vârsta mai înaintată a mamei, greutatea mai mare a copilului la naștere și nu în ultimul rând, un mod/un stil de viață incorect.

Însă, aceasta problemă nu apare doar la femeile care au născut, ci poate să apară și în urma balonării excesive cauzată de inflamarea unui organ din cavitatea abdominală, obezitate sau în urma unor exerciții abdominale executate incorect, care depărtează și mai mult mușchii drepți abdominali.

Țesuturile fiind mai slabe, în urma presiunii abdominale se poate produce ușor o hernie ombilicală sau chiar a peretelui abdominal.

De asemenea, în urma oricărei operații pe abdomen, peretele abdominal necesită o îngrijire specială prin întărirea musculaturii abdominale. În timp, pe lângă problemele estetice, ne putem confrunta cu probleme de sănătate, dureri de spate zilnice și slăbirea mușchilor planșeului pelvin.

Metoda LoveYourBelly

Este o tehnică concepută pentru reabilitarea peretelui abdominal afectat, unde participanții sunt instruiți privind tipul de exerciții premise, ținând cont de gradul de afectare al peretelui abdominal. Deasemenea, pacientele sunt îndrumate privind modalitățile de recuperare și învață cum să își mențină tonicitatea musculaturii abdominale și dorsale. Învață tehnicile corecte în efectuarea activităților de rutină!

Metoda “LoveYourBelly” este recomandată:

 • Pentru femeile care se pregătesc pentru o sarcină;
 • Pentru femei care se află în perioada de după naștere, pentru reabilitarea mușchilor abdominali:
  • la 6 săptămâni după nașterea naturală
  • la 12 săptămâni după nașterea prin operație cezariană
 • Pentru persoanele care au diastază abdominală;
 • Pentru cei care suferă de dureri de spate, dureri în zona lombară (tonizarea mușchilor abdominali diminuează durerile, chiar până la dispariția totală a durerii);
 • Pentru persoanele care au hernie ombilicală, hernie inghinală, hernie discală;
 • Pentru persoanele care suferă de incontinență urinară;
 • Pentru oricine care dorește să aibă un abdomen frumos, plat și tonizat;

În cadrul Clinicii GYNIA există posibilitatea să urmați cursuri de regenerare și reabilitare a mușchilor abdominali - LoveYourBelly. Durata Cursului LoveYourBelly este de aproximativ 3 ore, în funcție de numărul persoanelor înscrise. 

Durata Cursului LoveYourBelly Individual este de aproximativ 2 ore.

Katona Melinda – Kinetoterapeut și Asistent Medical